Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Tandheelkundige behandelingen Iedere behandeling heeft esthetische aspecten, de vullingen, kronen, frames, kunstgebitten, implantaten, plaatjes frames etc. Echter een cosmetisch tandarts besteedt zeer veel tijd aan de esthetiek en is de esthetiek mede of zelfs  hoofddoel van de behandeling. Cosmetisch is ontleend aan het Griekse woord ‘kosmos’ en betekent universum, orde, harmonie. Bij de  cosmetische tandheelkunde…

Lees verder

Periodieke Controle

Periodieke Controle

De preventie ter voorkoming van gaatjes en tandvleesziektes is nog steeds één van de belangrijkste pijlers van onze groepspraktijk. In het kader van preventie bieden wij als praktijk aan onze patiënten extra service aan, door ze om de zes maanden op te roepen voor een halfjaarlijkse controle. Dit doen wij telefonisch of per oproepbrief. Natuurlijk kunt zelf ook altijd een afspraak maken wanneer het u goed uitkomt.  

Lees verder

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Kinderen groeien en ontwikkelen zich snel. Dat betekent dat hun gebit ook mee verandert, waardoor de tandarts doorlopend op een iets andere manier met ze moet omgaan. Tandheelkundige behandeling van kinderen is maatwerk.

Lees verder

Endodontologie

Endodontologie

Iedere tand of kies heeft één of meerdere zenuwkanalen. Tandartsen noemen dit de pulpa. De pulpa is levend weefsel en bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. Deze zenuwkanaal kan ontstoken raken, welke gevolgen heeft voor de tand of kies, maar ook voor het kaakbot.

Lees verder

Implantologie

Implantologie

Tanden en kiezen kunnen verloren gaan door een ongeval, tandbederf en/of ontstekingen aan het tandvlees en het omringende steunweefsel; ook kunnen één of meerdere tanden en kiezen ontbreken. Een implantaat, kroon, brug of een kustgebit kan dan hier een oplossing voor zijn.

Lees verder

Parodontologie

Parodontologie

Parodontologie is een discipline binnen de tandheelkunde welke zich bezig houdt met de tand omringende weefsels zoals tandvlees, kaakbot en ligament (bindweefsel).

Lees verder

Orthodontie

Orthodontie

Het gebit kan soms imperfecties vertonen door scheefstand, te veel of te weinig ruimte tussen tanden en kiezen. Het kan ook zijn dat tanden en kiezen niet goed op elkaar passen, wat het kauwen van voedsel kan verstoren. Orthodontie kan dan hier een oplossing voor bieden.

Lees verder

De Mondhygiënist

De Mondhygiënist

Een mondhygiënist/ mondzorgkundige richt zich op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Patiënten kunnen zich rechtstreeks bij de mondhygiënist melden als ze hulp nodig hebben bij het voorkomen van tandbederf (cariës of gaatjes) en tandvleesaandoeningen.

Lees verder