Esthetische tandheelkunde

Tandheelkundige behandelingen
Iedere behandeling heeft esthetische aspecten, de vullingen, kronen, frames, kunstgebitten, implantaten, plaatjes frames etc.
Echter een cosmetisch tandarts besteedt zeer veel tijd aan de esthetiek en is de esthetiek mede of zelfs  hoofddoel van de behandeling.
Cosmetisch is ontleend aan het Griekse woord ‘kosmos’ en betekent universum, orde, harmonie.
Bij de  cosmetische tandheelkunde en gaat het erom deze elementen en gevoelens van schoonheid zo aan te bieden dat het lijkt of ze altijd deel hebben uitgemaakt van iemands leven; het scheppen van harmonie… Het bevordert de natuurlijke schoonheid van mond en gezicht
en dat dit begrip niet een oppervlakkige verbetering, maar een specifiek een verbeterde (ver)houding impliceert.
Esthetische tandheelkunde is een ‘kunstvorm’ die ons een jeugdige, aantrekkelijke en fraaie lach bezorgt, iets wat slechts te realiseren is door een combinatie van inzicht, talent en artistieke flair, waarbij een duidelijk beeld van de wens van de patiënt onontbeerlijk is.

Wat is prothetiek?
Prothetiek omvat alles wat te maken heeft met vervanging van de klassieke tanden. Dit omvat kronen, bruggen, partiële prothese en volledige protheses.

Prothese
Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt

Voor de stevigheid kan een prothese op implantaten worden gemaakt, het zogenaamde klikgebit.

Menu