Implantologie

Tanden en kiezen kunnen verloren gaan door een ongeval, tandbederf en/of ontstekingen aan het tandvlees en het omringende steunweefsel; ook kunnen één of meerdere tanden en kiezen ontbreken. Een implantaat, kroon, brug of een kustgebit kan dan hiervoor een oplossing zijn.

  • Implantaat: is een kunstwortel, die in het kaakbot wordt geplaatst en dient als vervanging van een echte tandwortel en deze biedt houvast. Implantaten zijn gemaakt van titanium en zien er uit als “cilinders” of “schroeven”. Implantaten zijn klein en ze zijn ongeveer net zo groot als een natuurlijke tandwortel.

Esthetische Prothetiek

  • Een kroon: Als een tand of kies ontbreekt, kan in de ontstane ruimte een implantaat worden geplaatst. Op het implantaat wordt later een kroon aangebracht. Deze behandeling biedt het grote voordeel dat de naburige tanden onaangetast blijven.
  • Een brug:Als er meerdere tanden of kiezen ontbreken, zou er een brug of een gedeeltelijke prothese (frame of plaatje) kunnen worden gemaakt. Echter, wordt het dragen van een frame of plaatje vaak als hinderlijk ervaren, en vormt een implantaat een aantrekkelijk alternatief.

Voor het maken van kroon- en brug werk gebruiken wij de Sirona Cerec (een 3D scanner en slijpmachine). Dit apparaat is in staat om uw gebit in te scannen en een kroon of brug in korte tijd te maken. Zo kunnen wij u een snelle behandeling bieden met ongeëvenaarde precisie. Met dit meest moderne apparaat is zelfs een conventionele afdruk niet meer nodig, wat zorgt voor meer comfort voor u als patiënt!

  • Een kunstgebit: Als meeste of alle tanden en kiezen ontbreken kan een kunstgebit een oplossing vormen. Een kunstgebit kan een partiële- of volledige prothese zijn. Het kunstgebit ligt in principe los op het mondweefsel; door speeksel kleeft het kunststof aan de weefsels. De mondspieren kunnen behulpzaam zijn bij de retentie of houvast. Echter, kan de prothese vervelend zijn, waardoor het een hinderlijk gevoel in de mond kan geven. Hierdoor wordt er tegenwoordig steeds meer met implantaten gewerkt.
Menu